CrossNature® SLOW

Styrka och balans till trädens sus!
En funktionell träning utan hög puls, löpning och prestationskrav. Vi fokuserar på styrka, kroppskontroll och mindfulness.

MÅL

På CrossNature SLOW blir du stark på riktigt – inuti som utanpå. Vi jobbar mycket med uthållighet och kroppskontroll, men även med tyngre styrka där kompisen är din motvikt. 

SLOW fokuserar också lite extra på din mobilitet, vilket är detsamma som en kontrollerad rörlighet. Vi jobbar fokuserat, inte minst i ytterlägena på övningarna, samt i alla tre rörelseplan, frontal-, horisontal- och sagitalplanet. Det gör din kropp både rörlig och stark. Många klassiska styrkeövningar sker i sagitalplanet (framåt/bakåt), men för en funktionell kropp krävs styrka i alla plan. Det gäller även när du utövar olika idrotter. Även om du jobbar mest i ett plan så behöver du kunna motverka rörelser i andra plan.

Övningarna anpassas enkelt efter varje individ. Kan du bara gå i skogen kan du vara med på dessa pass och utmana dig på din nivå – nybörjare som elit. Det är bra för alla att variera sig och träna enbart styrka utan hög puls. Är du stressad ska du dessutom vara försiktig med mer intensiva pass. Tränar du på kvällen är så är det också bättre med ett lugnare pass för din sömns skull. På dessa pass har vi ingen löpning och inga hopp.

FÖRKUNSKAPER

CrossNature® Grundutbildning är ett bra komplement, men inget krav för att gå denna kurs. 

För att få använda varumärket CrossNature SLOW ska du även ha gått grundkursen samt inneha en aktiv licens.

OMFATTNING

Ca 7 läraledda timmar ute i naturen.

  • Styrkeövningar (singel-, par- och gruppövningar) med naturen som lokal.
  • Övningar för bättre kroppskontroll kryddad med naturens egen mindfulness.
  • Riktlinjer och tips på hur du lägger upp ett pass.
  • Exempelpass
PRIS

2590 kr inkl. moms
medlemspris: 2190 kr inkl. moms

Endagskurs där lunch och en digital kursbok ingår.

KURSTILLFÄLLEN

Hittar du inget kursdatum som passar? Då kan du anmäla ditt intresse till oss så försöker vi får till ett nytt datum som passar de flesta. kurser@crossnature.se

DELA